Upečte si vlastné rožky

 Mrs. Globe Renáta Tokárová, najkrajšia mamička roka 2009, dnes ponúka svoj ďalší recept. 

 Doma máme radi čerstvé pečivo, no nie vždy sa to podarí, najmä nie cez víkend, keď sa nikomu nechce do obchodu :-) No a keďže domáci chlebík sa osvedčil, skúsili sme aj rohlíčky, ktoré sa dajú jesť aj samé, ak máte prázdnu chladničku. 

 

No my sme si to dali na rôzne spôsoby. Bolo ich dosť, takže na raňajky boli s marmeládou a na večeru s výbornou pomazánkou a šunkou. Tú pomazánku si predstavíme niekedy nabudúce. Dnes ideme piecť rohlíčky: 

 

Ingrediencie:

1 kg hladkej múky

6 dl mlieka
2,5 dl oleja
80 g čerstvého droždia
25 g soli
1 KL cukru

Na potretie:

1 ks žĺtka

Na posypanie:

rasca

soľ hrubozrnná

sezamové semienka

Zo surovín si klasickým spôsobom si spravíme kysnuté cesto, dobre ho vymiesime, aby sa nám nelepilo na ruky a bolo hladké. Keď nám cesto pekne vykyslo, tak si z neho  spravíme 27 ks malých loptičiek, ktoré necháme zase trochu vykysnúť.

Keď sú loptičky vykysnuté, každú z nich rozvaľkáme asi na dĺžku 20 cm.

Postupne naťahujeme do dĺžky a zrolujeme. Zrolované rohlíčky necháme chvíľku postáť, cca 10 min. a šup s nimi do vyhriatej rúry na 170 - 180 st. (Renáta Tokárová)


Autor: Tokárová
Vytlačiť článokVytlačiť článok
Komentáre
Nenašli sa žiadne komentáre.